Historische zege Eemdijk tegen directe concurrent: "Hier snak je al weken naar"

Jasper Bolland scoorde twee keer
Jasper Bolland scoorde twee keer © Orange Pictures
EEMDIJK - De voetballers van Eemdijk hebben de allereerste zege ooit geboekt in de Derde divisie. De promovendus wist op het eigen De Vinken directe concurrent De Dijk met 6-2 te verslaan. Het draagt daarmee ook de rode lantaarn over aan de Amsterdammers.
Verslaggever Robert Claus vat Eemdijk-De Dijk samen

EERSTE THUISGOAL

De wedstrijd begon voortvarend voor De Dijk, dat via Mick Christophersen op voorsprong kwam. Tien minuten later herstelde Syrano Morrison de schade namens Eemdijk. Het betekende de eerste thuisgoal voor de Diekers in de Derde divisie ooit.
Kersverse vader Syrano Morrison: "Het is een rare week geweest"

ONGEKENDE LUXE

Na rust walste Eemdijk over De Dijk heen. Jasper Bolland, andermaal Morrison en Zakaria El Benay zorgden ervoor dat de groenhemden uit Bunschoten-Spakenburg de score uitbreidden naar 4-1. Een ongekende luxe voor Eemdijk en trainer Hans van Arum.

BESLISSING

Een vrije trap van De Dijk die binnenvloog na een flater van keeper Gerben Jan Ruizendaal bracht Eemdijk niet meer in de problemen. Sterker nog, Eemdijk counterde via twee goals van Bolland nog naar 5-2 en 6-2, waardoor de eerste driepunter van het seizoen bijgeschreven kon worden.
Eemdijk-trainer Hans van Arum: "Hier snak je al weken naar"
13' Mick Christophersen [0-1]
23' Syrano Morrison [1-1]
48' Jasper Bolland [2-1]
53' Syrano Morrison [3-1]
60' Zakaria El Benay [4-1]
69' Bilal Amarzagouio [4-2]
80' Jasper Bolland [5-2]
87' Jasper Bolland [6-2]
Door de overwinning verlaat Eemdijk de laatste plaats in de Derde divisie A. Het staat na tien duels op 5 punten en laat De Dijk met 2 punten achter zich.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.