Superprestige Ruddervoorde: Van der Haar achtste

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Mathieu van der Poel heeft ook de derde wedstrijd in de strijd om de Superprestige gewonnen. Woudenberger Lars van der Haar kwam als achtste over de finish.
Na Gieten en Boom boekte de 23-jarige Van der Poel  ook een zege in Ruddervoorde. Van der Poel kwam solo aan met een ruime voorsprong op de Belgen Wout van Aert en Toon Aerts. De strijd om de zege in Ruddervoorde was ongeveer een halve ronde van de tien ronden spannend. Toen nam Van der Poel de koppositie over van Quinten Hermans en plaatste een versnelling. Met een kleine voorsprong kwam hij voor het eerst over de streep en daarna liep hij alleen maar verder uit.
Op de finish had Van der Poel 35 seconden voorsprong. De Nederlander won alle races waaraan hij deelnam behalve de cross in Lokeren waar hij na een val geblesseerd de strijd moest staken. Dit is zijn zesde overwinning.

KLASSEMENT

Van der Poel gaat met het maximale aantal van 30 punten aan de leiding in het klassement van de Superprestige. Van der Haar staat met 22 punten derde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.