RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Janssen kopt FC Utrecht naar derde zege op rij

1/4
UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitdueltegen Willem II met 1-0 gewonnen dankzij een late treffer van Willem Janssen. Het duel tussen beide ploegen leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar uit een hoekschop kopte aanvoerder Janssen raak. Het is de derde overwinning op rij voor het FC Utrecht van Dick Advocaat.

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat na de late overwinning op Willem II


In de openingsfase van het lang niet altijd hoogstaande, maar wel onderhoudende duel waren de Tricolores de betere. De ploeg van Adrie Koster werd gevaarlijk via kansen van onder andere Donis Avdija. Het eerste Utrechtse gevaar kwam van de voet van Urby Emanuelson, die een afgeslagen voorzet keihard op het lichaam van een Willem II'er schoot. Opnieuw was de (video) arbitrageonderwerp van discussie. Op slag van rust leek Gyrano Kerk te tekenen voor deopeningstreffer, maar volgens de grensrechter bevond de FC Utrecht-aanvallerzich in buitenspelpositie. De assist werd echteraangeraaktdoor een speler van Willem II, waardoor het doelpunt rechtsgeldig zou zijn.

Matchwinner Willem Janssen praat met Ren van den Berg


SLOTOFFENSIEF

De tweede helft begon furieus, toen Oussama Tannane meteen een goede kans kreeg om te scoren, maar dit naliet. De meest besproken man van de tweede helft was Lukas Grtler, die binnen enkele seconden twee keer de paal trof op weg naar het doel, waardoor ook hij verzuimde te scoren. Enkele minuten voor het einde van de officile speeltijd was het aanvoerder Willem Janssen die de ban wist te breken en tekende voor de eerste treffer van de middag. Uit een hoekschop kopte de verdediger hard raak, waardoor FC Utrecht de volle buitpakte in het treffen met Willem II.

88'Willem Janssen[0-1]

ZEVENDE
De Domstedelingen klimmen dankzij de driepunter op de ranglijst van de eredivisie. Na een teleurstellend begin van het seizoen staat de ploeg nu zevende. Een plaats die nadit seizoen recht geeft op het spelen van play-offs om Europees voetbal. Komende week treft FC Utrecht ADO Den Haag in de eigen Galgenwaard.


Lukas Grtler in gesprek met Ren van den Berg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -