Hoogland pakt volle buit na knotsgek duel

© Mark Kloostra / Namen&Rugnummers
HOOGLAND - Hoogland heeft in een knotsgek duel met Purmersteijn aan het langste eind getrokken. Het treffen eindigde in een 4-3 overwinning voor de ploeg van Raymond Prins.
De lont was meteen in het vat, toen de veelscorende Henk Baum na negen seconden al tekende voor de eerste treffer van de middag namens Hoogland. Zes minuten later verdubbelde Bas Wobbes de tussenstand door voor het tweede doelpunt te tekenen. De aansluitingstreffer van Purmersteijn liet slechts één minuut op zich wachten, waardoor er na tien minuten voetballen een 2-1 stand op het scorebord stond.
Matchwinner Herman Struijk in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
Niet lang daarna leek Hoogland de score weer te vergroten, na vermeende treffers van Baum en Wobbes, ware het niet dat de grensrechter twee keer vlagde voor buitenspel. Diezelfde Wobbes tekende na een half uur spelen alsnog voor de 3-1 via een prachtig genomen vrije trap. Daarna vond opnieuw Purmersteijn de aansluiting via een doelpunt van Jordi Wigman. Na rust lukte het de bezoekers uit Noord-Holland de stand zelfs gelijk te trekken, toen Daniël Schermer een vrije trap bij de tweede paal tot doelpunt wist te promoveren.
Hoogland-trainer Raymond Prins praat na het duel met verslaggever Mark Kloostra
Uiteindelijk was het Herman Struijk die zich op prachtige wijze tot matchwinner wist te kronen namens Hoogland. Struijk promoveerde een voorzet na een uur spelen tot de winnende treffer, door de bal achter zijn standbeen in het vijandelijke doel te werken.
1' Henk Baum [1-0]
7' Bas Wobbes [2-0]
10' Dyllandro Panka [2-1]
29' Bas Wobbes [3-1]
36' Jordi Wigman [3-2]
47' Daniël Schermer [3-3]
59' Herman Struijk [4-3]
Hoogland klimt dankzij de felbevochten overwinning op de ranglijst van de hoofdklasse A. De Hooglanders staan nu dertiende na negen speelronden. Volgende week treft de ploeg Hoogeveen, dat momenteel lijst aanvoerder is.