SV Nieuw Utrecht: schuld aan gemeente afbetaald

© RTV Utrecht
UTRECHT - SV Nieuw Utrecht heeft een schuld van ruim 1,5 ton terugbetaald aan de gemeente Utrecht. Dat meldt de Utrechtse voetbalclub op zijn website.
De sportclub had sinds 2011 een conflict met de gemeente na de bouw van een nieuwe kantine. SV Nieuw Utrecht kon het complete bedrag van het gebouw niet betalen, waarna de gemeente naar de rechter stapte. Die besloot dat de voetbalclub alsnog het resterende bedrag moest betalen.
"Uiteindelijk zijn we er met de gemeente uitgekomen", vertelt bestuurder Mesut Cavusoglu aan RTV Utrecht. "We hebben toen nieuwe betalingsafspraken gemaakt en in 2,5 jaar hebben we alles keurig afbetaald. Dat was niet niks, het ging om 6500 euro per maand. We hebben allerlei activiteiten georganiseerd en mensen konden giften doen."
De club maakte het nieuws via de website bekend.
De club maakte het nieuws via de website bekend. © SV Nieuw Utrecht

TOEKOMST

SV Nieuw Utrecht wil nu vooral vooruit kijken. "De jeugd bij ons zit heel erg in de lift, daar kunnen we nu iets meer aandacht aan geven dan voorheen. Nu kunnen we investeren."
De club bedankt op de website iedereen die heeft geholpen om SV Nieuw Utrecht uit de schulden te krijgen. "Leden, vrijwilligers, sponsoren en het bestuur zijn blijven geloven in een pverslaositief einde."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.