Gert Kruys over KNVB beker: "FC Utrecht favoriet, Spakenburg kan stunten"

© Jeroen van den Berg/DOVO
UTRECHT - Derde divisionist ASWH mag woensdag geen probleem zijn voor FC Utrecht, in de 2e ronde van de KNVB beker. Dat zegt RTV Utrechts voetbalanalist Gert Kruys. Spakenburg acht hij in staat tot een stunt in Tilburg tegen Willem II.

VEEL BEWEGING

Kruys, trainer van DOVO, speelde onlangs voor de competitie een uitwedstrijd tegen ASWH en verloor met 1-0. "Die ploeg heeft veel beweging op het middenveld, daar hadden wij met DOVO moeite mee", zegt Kruys. Hij verwacht ook niet dat ASWH twee bussen voor het Utrecht-doel gaat parkeren. "Cesco Agterberg wil zijn team laten voetballen. Die zullen loeren op hun kansen, al is het natuurlijk wel een groot nadeel dat ze uit spelen."
Houtenaar Cesco Agterberg is trainer van ASWH
Houtenaar Cesco Agterberg is trainer van ASWH © Website Alphense Boys

ASWH

Agterberg voetbalde voor UVV. De in Houten wonende trainer was na zijn voetballoopbaan trainer bij onder meer Sportlust'46, Excelsior Maassluis en de amateurs van Feyenoord. Vorig seizoen werd hij voortijdig ontslagen bij het Utrechtse DHSC, waarna hij tussentijds instapte bij ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.
ASWH, van 1929, werd in 2005 amateurkampioen van Nederland door in de finale het Mijdrechtse Argon te verslaan. Twee jaar later werd Cambuur uit de beker geknikkerd. Het grootste bekeravontuur beleefden de Zuid Hollanders vijf jaar geleden, toen de ploeg op bezoek mocht bij Ajax. In de Arena werd het toen 4-1.

WILLEM II

Ook de tegenstander van Spakenburg, Willem II, is voor Kruys geen onbekende. Afgelopen zondag zat hij als analist op de tribune bij Willem II - FC Utrecht. "Willem II heeft een goed middenveld en speelt herkenbaar voetbal met drie spitsen. Met Sol en Avidaj hebben ze veel kwaliteit voorin", zegt Kruys.
Willem II won twee keer de KNVB beker. In 1944 waren de Tilburgers in de finale veel te sterk voor Groene Ster: 9-2. In 1963 werd ADO in de finale met 3-0 verslagen. Een seizoen later was Manchetser United een maatje te groot in de eerste ronde van de Europa Cup 2. In 2005 bereikten de Tilburgers voor de tweede keer de finale. Toen won PSV met 4-0.
Spakenburg heeft veel oud-profs, die zijn extra gebrand in dit soort wedstrijden
Gert Kruys
Toch acht hij Spakenburg niet kansloos. "Daar spelen veel oud-profs, die zijn extra gebrand in dit soort wedstrijden", zegt Kruys, die als trainer van IJsselmeervogels Helmond Sport en Emmen uitschakelde. "Bovendien zullen er veel mee gaan naar Tilburg, terwijl de Willem II-fans niet warm zullen lopen voor een potje tegen Spakenburg."

LIVE

Beide bekerduels beginnen woensdag om 19.45 uur en zijn live te volgen in extra uitzending van Namen & Rugnummers op Radio M.