SVA Papendorp niet langer in de hoofdklasse

© SVA Papendorp / Geert Lommers, bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - Voetbalclub SVA Papendorp komt dit seizoen niet meer in actie in de Hoofdklasse zondag. De Utrechtse club zal ook de wedstrijd van komende zondag, thuis tegen IFC, niet spelen. Dat heeft RTV Utrecht uit betrouwbare bron vernomen.
Omdat SVA Papendorp afgelopen zondag ook niet in het veld kwam tegen De Meern, treedt bij KNVB de procedure in werking die in gang wordt gezet als een team twee keer niet komt opdagen. In dat geval wordt het betreffende elftal door de voetbalbond uit de competitie gezet. Volgens de reglementen van de KNVB degradeert SVA Papendorp aan het einde van dit seizoen naar de 1e klasse.
SVA Papendorp, het voormalige Magreb'90, had de laatste weken de grootste moeite om een elftal op de been te brengen. In de competitieduels tegen Meersen (11-0 verlies) en Gemert (13-0) moesten de trainers al een beroep doen op spelers uit het tweede elftal.
Na de nederlaag in de beker tegen 3e klasser Zwaluwen Utrecht'11 (2-5) gaven de spelers van het tweede aan niet meer in het eerste te willen spelen. SVA Papendorp meldde zich daarop af voor de wedstrijd tegen De Meern. Nu Papendorp ook de wedstrijd tegen IFC niet zal spelen, betekent dat het einde van het team in de Hoofdklasse. De al gespeelde wedstrijden van de Utrechtse club zullen ongeldig worden verklaard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.