Geen verrassingen in selectie Oranje Leeuwinnen

© Geert Lommers
UTRECHT - Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor de finale play-offwedstrijden tegen Zwitserland, op 9 en 13 november. Wiegman kan niet beschikken over Kelly Zeeman. De middenvelder kampt met een knieblessure. Verdediger Stefanie van der Gragt keert na een bovenbeenblessure terug in de selectie.
Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein en de IJsselsteinse Shanice van de Sanden zijn wel geselecteerd. De Spakenburgse Esmée de Graaf, die tegenwoordig voor het Engelse West Ham United speelt, is net als voor de vorige interlands niet opgeroepen.
Nederland - Zwitserland wordt gespeeld in de Utrechtse Galgenwaard. Vier dagen later is de return in Schaffhausen. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK, komende zomer in Frankrijk.

SELECTIE

Loes Geurts (Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon).

HISTORIE

Het Nederlands vrouwenelftal speelde 22 keer eerder tegen de Zwitsers. Oranje won 15 keer, Zwitserland twee keer. De laatste ontmoeting vond plaats op 2 maart 2016. Dit was in de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen. Nederland won toen met 3-4 dankzij doelpunten van Manon Melis, Vivianne Miedema, Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.