Brinkman trefzeker bij oefenzege Oranje op Engeland

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De Nederlandse hockeyers hebben de tweede wedstrijd bij het vierlandentoernooi in Valencia gewonnen. Oranje versloeg Engeland met 2-1. Bilthovenaar Thierry Brinkman opende de score namens Oranje.
Jeroen Hertzberger nam de andere treffer van de Europese kampioen voor zijn rekening. De ploeg van bondscoach Max Caldas was aan het toernooi begonnen met een nederlaag tegen Spanje (1-2). Oranje speelt donderdag nog tegen Ierland, waarna in het weekeinde de finalerondes volgen.
Naast Brinkman maken ook Kampong-spelers Sander de Wijn, Robbert Kemperman en Lars Balk deel uit van de WK-selectie.

GEEN KELLERMAN

Caldas arriveerde pas laat voor het duel met Engeland op het hockeycomplex in Valencia. Hij had persoonlijk de onfortuinlijke Floris Wortelboer naar het vliegveld gebracht. De verdediger liep tegen opnieuw een schouderblessure op en mist daardoor het WK. Jorrit Croon zal hem vervangen. Opvallend is dat Kampong-goalgetter Bjorn Kellerman totaal niet voorkomt in de plannen van Caldas, ook niet als reserve.

WK IN INDIA

Nederland bereidt zich voor op het WK hockey van volgende maand. Het kampioenschap in India begint op 28 november. Nederland komt voor het eerst in actie op 1 december en neemt het in poule D op tegen Maleisië, Duitsland en Pakistan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.