FC Utrecht-doelman Paes in voorselectie Jong Oranje

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-doelman Maarten Paes zit in de voorselectie van Jong Oranje. De 20-jarige goalie maakt deel uit van een groep van negentien, die op 16 november een oefenwedstrijd speelt tegen de beloften van Duitsland.
Bondscoach Erwin van de Looi heeft na het het niet-kwalificeren voor het EK 2019 besloten alleen te gaan spelen met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. "Voor ons betekent deze wedstrijd de start van de voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus", zegt hij. "Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen. Met deze nieuwe lichting gaan we bouwen aan een nieuw team."
In de voorselectie van Jong Oranje zijn Kjell Scherpen (FC Emmen) en Jan Hoekstra (FC Groningen) de concullega's van Paes. Op 9 november maakt Van de Looi de definitieve selectie bekend.

TWEEDE DOELMAN

Paes kwam deze zomer van NEC naar FC Utrecht. Door ziekte van David Jensen maakte hij in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle zijn debuut in het eerste elftal. Daarna was hij elke wedstrijd de tweede keeper, mede door een langdurige blessure van Nick Marsman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.