Spakenburg niet opgewassen tegen Willem II

© RTV Utrecht / Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het bekersprookje van Spakenburg is geëindigd voordat het ooit tot wasdom kon komen. De Blauwen waren in de 2e ronde van de KNVB Beker een paar maten te klein voor Willem II. In Tilburg verloor de Tweede Divisionist met 5-0.
Spakenburg koos er niet voor om een paar 'bussen' te parkeren. Dat had de ploeg misschien beter wel kunnen doen, want Willem II maakte dankbaar gebruik van fouten en ruimte in de Spakenburg-defensie. Fran Sol maakte al na negen minuten 1-0. Spakenburg creëerde een paar spaarzame kansen en zag Willem II de score in de 24e minuut verdubbelen door een doelpunt van Crowley.
Bert Kous sprak met een teleurgestelde Spakenburg-speler Philip Ties

DE POORT WAGENWIJD OPEN

In de tweede helft legde Spakenburg de thuisploeg weinig in de weg voor een groot Tilburgs volksfeest. De poort ging open en Willem II liep via twee doelpunten van Avdijaj en de tweede van Sol uit naar 5-0.
Bert Kous blikt terug met Spakenburg-trainer John de Wolf
FC Utrecht bereikte wel de volgende ronde. Het gaat zaterdag de loting in de voor de achtste finales.