GVVV is gewaarschuwd; het is weer november

GVVV-clubtopscorer Jeremy de Graaf
GVVV-clubtopscorer Jeremy de Graaf © Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV zal zich zaterdag willen revancheren voor de slechte wedstrijd van vorige week, toen in Amsterdam met 4-0 werd verloren van AFC. Die revanche moet komen in de thuiswedstrijd tegen Katwijk, de kampioen van de Tweede divisie van vorig jaar.

ZOUTMAN

De Katwijkers staan op zesde plaats in de competitie, vier plaatsen hoger dan GVVV. De wedstrijd op Panhuis is het debuut van Jan Zoutman als trainer van Katwijk. De oud-trainer van Argon en IJsselmeervogels is de opvolger van de vorige maand opgestapte Jack van den Berg.
Zoutman is goed bevriend met GVVV-trainer Niek Oosterlee. De twee aten onlangs nog samen en spraken uitgebreid over voetbal en GVVV. "Die ploeg heeft dus geen geheimen meer voor me", lachte Zoutman vorige week voor de camera van FOX Sports.

NOVEMBER

Dat kan een slecht voorteken zijn voor GVVV, dat de laatste twee thuisduels tegen de Katwijkers met 1-0 won. En dan is het ook nog november, en dat belooft voor de Veenendalers weinig goeds. De laatste vijf seizoenen speelde GVVV 21 competitieduels in november. Daarvan werden er vijf gewonnen en 15 verloren. De doelcijfers zijn 31-52. 
De laatste wedstrijd van november werd vorig seizoen met 3-0 gewonnen bij FC Lienden. Mogelijk behoort daardoor de novembervloek tot het verleden. Daarbij zal het ook van belang zijn dat GVVV eindelijk eens de nul houdt. Dat lukte dit seizoen nog geen enkele keer.

LIVE

Tegen Katwijk kan Niek Oosterlee nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Martin van Eck en Laurens van der Voort. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.