Derde divisie: weer een finale voor Eemdijk, DOVO uit tegen ploeg in vorm

© Orange Pictures
EEMDIJK - Eemdijk boekte vorige week de broodnodige eerste zege in de Derde divisie. Tegen De Dijk werd het 6-2. Deze week treft de formatie van Hans van Arum met de amateurs van Ajax andermaal een concurrent in de strijd om lijfsbehoud.
De ziekenboeg van 'de Diekers' loopt langzaam leeg, en dat moet ertoe leiden dat Eemdijk de goede prestaties van de voorbij jaren in uitwedstrijd tegen Ajax een goed vervolg geeft. Beide ploegen stonden in de hoofdklasse twee keer tegenover elkaar op de Toekomst. Beide keren won Eemdijk: 2-4 en 0-2.
Ajax, dat net als Eemdijk debuteert in de Derde divisie, won dit seizoen pas een thuiswedstrijd. Tegen DOVO werd het 3-0. Harkemase Boys is de enige ploeg die op de Toekomst won, de overige drie duels eindigden gelijk.

DOVO

DOVO is afgezakt naar de 13e plaats op de ranglijst en gaat zaterdag op bezoek bij de ploeg in vorm. SteDoCo haalde uit de laatste drie duels negen punten. DOVO haalde slechts één punt uit de laatste vier duels. De laatste keer dat de ploeg van Gert Kruys met winst van het veld stapte was eind september, toen Harkemase Boys met 4-2 werd verslagen.
Nando Wormgoor keert bij DOVO terug van een blessure. Behalve de drie langdurig geblesseerden mist Kruys ook Enrico Patrick en Salim Amarzgiou. De Veenendalers speelden één keer eerder een competitieduel uit tegen SteDoCo. Toen werd met 1-0 verloren.
Betere herinneringen heeft DOVO aan de nacompetitie aan het einde van het seizoen 2016/2017. Dankzij twee zeges (0-1 en 3-0) promoveerden de Veenendalers toen uit de Hoofdklasse naar de Derde divisie. De promotie van SteDoCo volgde een seizoen later.

LIVE

Beide Derde divisieduels beginnen zaterdag om 14.30 uur en zijn live te volgen bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.