RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Leo van Veen uitgeroepen tot eerste 'Legend van FC Utrecht'

1/6
UTRECHT - Leo van Veen heeft van FC Utrecht de eretitel 'Legend' gekregen. De oud-speler kreeg in het RTV Utrecht programma Een Berg Sport de bijbehorende penning overhandigd van de ambassadeur†van de club, Gert Kruys. Van Veen, 'Mister FC Utrecht', is all-time recordhouder in de Galgenwaard met 165†doelpunten in 390 wedstrijden. De penning†was een initiatief van Renť van den Berg en Gert Kruys.

Leo van Veen krijgt de 'Legend'-penning overhandigd


Van Veen vindt het een mooi gebaar. "Ik zie zo weinig oud-spelers op de tribune. Helemaal bij Jong FC Utrecht. Hopelijk zorgt dit initiatief ervoor dat we straks meer historische namen wekelijks in het stadion hebben zitten." Kruys benadrukt dat het wel een erepenning is, slechts voor een enkeling weggelegd. "We zijn daar toch wel selectief in. Ook Frans van Seumeren, Teun den†Hartog en Eddy Overweg hebben daar een zware stem in."

VAN VEENZAAL

Ook zondag wordt Leo van Veen in het zonnetje gezet door FC Utrecht. De 'Godfather' van de club - zonder zijn goal in de laatste competitiewedstrijd voor DOS†was FC Utrecht er namelijk nooit gekomen - krijgt zondag een eigen zaal in de Galgenwaard.

Leo van Veen houdt DOS in de eredivisie, waarna FC Utrecht opgericht kon worden.


"Dat was een memorabele goal. Heel mooi dat jullie die nog hebben op beeld. Het was de officiŽle start van FC Utrecht. We hadden toen drie clubs: DOS, Elinkwijk en Velox. De gemeente Utrecht wilde bijstaan in het oprichten van de fusieclub FC Utrecht, maar dan moest ťťn van die drie wel in de eredivisie spelen. Door die goal tegen GVAV bleven we erin."

Als klein jochie was Leo van Veen een held voor me"
Gert Kruys

"Leo van Veen was een held voor me als klein jochie. Mijn vader was ook groot fan van DOS. Als ze wonnen aten we gele vla met zwarte pruimen en slagroom", refereert Gert Kruys aan de clubkleuren van de roemruchte Utrechtse club, "Later had ik het voorrecht om met hem te spelen."

Gert Kruys: "Van Veen was een held voor me"


De Van Veenzaal wordt rond het thuisduel tegen ADO Den Haag officieel geopend in het stadion. De zaal zit op de derde verdieping tegenover de Van Hanegemzaal.

ODE

In de Ode staat Korneel Evers stil bij de overwinning op Willem II. En kijkt hij vooruit naar het treffen met ADO Den Haag.

De Ode van Korneel Evers


Appie Boonen haalt herinneringen op met een speler die voor zowel FC Utrecht als ADO Den Haag speelde. Pascal Bosschaart is te gast aan de tap van Ap.

Pascal Bosschaart zit aan de tap met Ap.


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. FC Utrecht - ADO Den Haag is zondag vanaf 14.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht