RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

SVA Papendorp bereidt zich met dezelfde staf voor op Eerste klasse

UTRECHT - Onder leiding van hoofdtrainer Mustapha Talha gaat SVA Papendorp zich voorbereiden op de Eerste klasse. De Utrechtse club liet zich deze week terugtrekken uit de hoofdklasse.

Papendorp, dat tot het einde van vorig seizoen Magreb'90 heette, kon vanwege betalingsproblemen geen elftal op de been brengen dat Hoofdklasse-waardig is. Het bestuur besloot om het eerste elftal niet meer te laten opdagen†en zich als club te gaan richten op het komende seizoen.

"Wat betreft†de eerste†selectie, is gebleken dat het bij elkaar brengen van Hoofdklasse-waardige spelers onhaalbaar was gezien onze financiŽle situatie. Wij zijn desondanks met veel moed de competitie ingegaan met een team, waarvan we wisten dat het moeilijk zou worden. Ondanks alle inzet van iedereen, bleek de Hoofdklasse nog een brug te ver te zijn", laat voorzitter El Bachir Amenchar namens de club weten op Facebook.

TALHA

De Utrechters moeten op zoek naar een hele nieuwe selectie, maar de huidige trainer blijft aan het roer. "Wij zijn ervan overtuigd dat vroegtijdig uit de competitie gaan, onze vereniging goed zal doen. Het welbekende 'stapje terug, om er straks twee vooruit te zetten'. Onze technische staf blijft zoals die is, met Mustapha Talha als hoofdtrainer. Zij hebben ruim de tijd om in alle rust en zonder druk een sterk 1e elftal voor te bereiden op het seizoen 2019/20."

Bachir schrijft dat de Eerste klasse een eervolle klasse is om in te mogen spelen. "Wij kijken alvast uit naar volgend seizoen. Wij hopen jullie dat†met ons dpem. Er zal weer heerlijk aanvallend en attractief voetbal te bewonderen zijn op sportpark Papendorp. Maar allerbelangrijkste, onze vereniging zal blijven bestaan."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht