RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hockeyers in finale na comeback tegen het Ierland van Cox

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers staan in de finale van het vierlandentoernooi in Valencia. Oranje wist in de halve finale van het toernooi ter voorbereiding op het WK Ierland met 5-2 verslaan. De Ieren, onder leiding van bondscoach Alexander Cox, gaven een 2-0 voorsprong uit handen.

ACHTERSTAND

De ruststand was 2-1 voor Ierland. Zij waren door goals van Mitch Darling en Alan Sothern op voorsprong gekomen. Nog voor het rustsignaal wist strafcornerspecialist Mink van der Weerden wat terug te doen.

Na de pauze waren het weer twee strafcorners van Van der Weerden die Oranje op voorsprong brachten. In het slot bepaalden Terrance Pieters en Jeroen Hertzberger de eindstand op 5-2. Kampong-speler Robbert Kemperman gaf de assist op de laatste goal. Ook Lars Balk en Sander de Wijn van Kampong behoren tot de selectie, evenals Bilthovenaar Thierry Brinkman.

FINALE

In de finale treft de ploeg van bondscoach Max Caldas het thuisland Spanje. De Spanjaarden wisten in de andere halve finale Engeland te verslaan met 3-2. Zondagmiddag is de eindstrijd. In december is het WK hockey in India.

Mitch Darling [0-1]
Alan Sothern [0-2]
Mink van der Weerden [1-2]
Mink van der Weerden [2-2]
Mink van der Weerden [3-2]
Terrence Pieters [4-2]
Jeroen Hertzberger [5-2]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht