IJsselmeervogels rekent na rust af met Kozakken Boys

Mike van de Laar scoorde en gaf een assist
Mike van de Laar scoorde en gaf een assist © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels blijft in het spoor van koploper AFC in de Tweede Divisie. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wonnen op de eigen Westmaat met 3-0 van Kozakken Boys. Alle goals vielen na rust.
Verslaggever Arnold Schenk over de 3-0 zege van de Vogels

AFTASTEN

In de eerste helft was het aftasten tussen beide ploegen. De Vogels moesten aanvalsleider Danny van den Meiracker missen. Kozakken Boys had op zijn beurt de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Almere City in de benen. Met 0-0 gingen beide ploegen dan ook de rust in.
ZSCHÜSSCHEN
In de tweede helft greep Ted Verdonkschot in. Hij bracht direct na rust Felitchiano Zschüssen in het veld en die keuze werd beloond: de aanvaller wist tien minuten later met een flinke poeier de 1-0 te maken.
Invaller Zschusschen breekt de ban: "Blij om mijn steentje bij te kunnen dragen"
IJsselmeervogels moest lang opboksen tegen de verdediging van Kozakken Boys
IJsselmeervogels moest lang opboksen tegen de verdediging van Kozakken Boys © RTV Utrecht / Arnold Schenk

IN HET SLOT

Een kwartier later was Zschüsschen andermaal belangrijk. Dit keer gaf hij de voorzet op de 2-0 van Mike van de Laar. De middenvelder was attent en verdubbelde de score namens de Rooien. In de slotminuut stelde Van de Laar ook nog Soufyan Moro in staat om de 3-0 te scoren.
Voor drie spelers van Kozakken Boys zal de nederlaag niet heel hard aankomen. Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro komen volgend seizoen namelijk uit voor de Rooien.
Ted Verdonkschot: "AFC loopt niet uit, dit geeft heel veel vertrouwen"
55' Felitchiano Zschüsschen [1-0]
68' Mike van de Laar [2-0]
89' Soufyan Moro [3-0]
IJsselmeervogels komt door de winst op 24 punten uit 11 wedstrijden. Het blijft daarmee tweede in de Tweede Divisie, omdat koploper AFC een makkelijke zege boekte op Rijnsburgse Boys. Het verschil is één punt.