LIVEBLOG: Fantastische solo Kerk leidt tot derde Utrechtse treffer

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht neemt het zondagmiddag in de Galgenwaard op tegen ADO Den Haag. De ploeg van Dick Advocaat, geboren Hagenees, heeft drie wedstrijden op rij gewonnen en wil daar graag een vierde aan toevoegen. Bij de Domstedelingen is de stoelendans rondom de spitspositie nog niet ten einde. Cyriel Dessers start zondag vanuit de punt van de aanval en moet voor de treffers gaan zorgen. 60'
90+2' Het eindsignaal heeft geklonken in de Galgenwaard. FC Utrecht wint met 3-0 van ADO Den Haag dankzij treffers van Dessers, Janssen en Van Overeem
83' Sander van de Streek heeft Simon Gustafson vervangen.
81' Een goede redding van David Jensen op een schot van Tomas Necid, die ineens voor het FC Utrecht-doel opdook
79' Othman Boussaid vervangt Urby Emanuelson
76' GOAAAL! Een fantastische solo van Gyrano Kerk wordt afgerond door Joris van Overeem. Het is 3-0 in de Galgenwaard
73' Zonde! FC Utrecht met een heerlijke aanval over verschillende schijven, die in de eindfase voor de voeten van Urby Emanuelson belandt. Zijn schot mist richting en eindigt in de Bunnikside
67' GOAL! Wie anders dan Willem Janssen zorgt voor de bevrijdende 2-0 uit een hoekschop, die wordt klaargelegd met het hoofd door Timo Letschert
60' De eerste wissel aan FC Utrecht-kant. Mark van der Maarel vervangt Cyriel Dessers. Een verdediger voor een aanvaller. De intenties lijken duidelijk: de 1-0 voorsprong vasthouden.
46' Wat een start van de tweede helft! Gavory gaat compleet onder de bal door, waarna Becker vrij baan heeft om voor te geven. Zijn voorzet wordt in de kluts niet binnengewerkt. FC Utrecht zwijnt, het blijft 1-0!
45' We naderen het eind van de eerste helft. Tannane probeert het nog maar eens van afstand. Een vlammend schot dat naast vliegt, dat wel.
29' Een grote kans voor Lex Immers. De ADO-middenvelder weet een goede teruggetrokken voorzet van El Khayatti niet te promoveren tot doelpunt. Jensen keert het schot met moeite
25' Gavory brengt Jensen in de problemen. De Franse linksback speelt een boogbal hard op de FC Utrecht-doelman terug, die de bal paniekerig over de eigen achterlijn werkt.
23' De Galgenwaard veert op! Tannane legt aan en probeert het eens vanuit het niets van afstand. Zijn schot belandt in het zijnet van het vijandelijke doel. Het blijft voorlopig 1-0 dankzij het doelpunt van Dessers.
16' OEI! Eerst krijgt Dessers de kans om opnieuw te scoren. Zijn schot ketst af op Groothuizen, waarna Tannane de rebound ook niet weet te raken. Daarna vlagt de grensrechter pas voor buitenspel, waardoor een treffer afgekeurd zou worden
8' GOAAAAAL! Cyriel Dessers profiteert van een enorme blunder van Indy Groothuizen en brengt FC Utrecht op een vroege 1-0 voorsprong!
1' Het zendertje van de assistent-scheidsrechter werkt... Er is gefloten door Jeroen Manschot. We zijn begonnen bij FC Utrecht - ADO Den Daag!

FEITJES

- FC Utrecht won het onderlinge treffen in de Eredivisie 24 keer, ADO Den Haag ging dertien keer met de drie punten aan de haal. Het werd 25 keer gelijk.
- Bij ADO Den Haag start Giovanni Troupée in de basis. De Breukelaar is verhuurd aan de club uit de Hofstad en speelde tot nu toe vijftig wedstrijden in de hoofdmacht, maar belandde vorig seizoen op een zijspoor.
- Trainer Fons Groenendijk van ADO Den Haag speelde 51 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht. Als bezoekende trainer won Groenendijk in de Eredivisie nog nooit in Stadion Galgenwaard: 2 remises, 2 nederlagen.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Janssen (c), Letschert, Gavory; Van Overeem, Gustafson, Emanuelson; Kerk, Dessers, Tannane
ADO Den Haag: Groothuizen, Malone, Troupee, Beugelsdijk, Kanon; Meijers (c), Immers, El Khayati; Hooi, Necid, Becker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.