EK Veldrijden: Van der Haar zesde, Puck Pieterse verrast bij beloften

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag de Europese titel veroverd. Woudenberger Lars van der Haar kwam als zesde over de streep.
Van der Haar had, zoals vaker, een goede start maar dit zette hij niet om in een podiumplek. Mathieu van der Poel pakte de macht en op de Nederlander stond geen maat. Op 14 seconden achterstand werd de Belgische wereldkampioen Wout van Aert tweede, het brons was voor diens landgenoot Laurens Sweeck. Hij had 18 seconden achterstand.
Lars van der Haar:"Dit was voor mij vandaag het hoogst haalbare"

VROUWEN

Annemarie Worst veroverde bij de vrouwen de Europese titel veldrijden. De 22-jarige wielrenster uit Nunspeet troefde op het Brabantse Autotron Marianne Vos af. Het was een volledig Nederlands podium in Rosmalen. Vos werd op twee seconden tweede en het brons was voor Denise Betsema. Worst werd in het verleden al wereldkampioene bij de beloften. De beste en enige regiogenote was Geerte Hoeke. De Maarnse werd 19e.
Geerte Hoeke:"Ik ging zonder verwachtingen naar het snelle Rosmalen"
BELOFTEN
Kyle Agterberg had niet zijn beste dag bij de mannen onder 23. De Maartensdijker kreeg in de eerste ronde een klapband. Hierdoor liep hij dus al snel tegen veel achterstand aan. Hij werd uiteindelijk teleurstellend 26e.
Kyle Agterberg hoopte op een top tien of zelfs een top vijf plaats, maar dat werd het niet.
Bij de vrouwen onder 23 reed de 16-jarige Puck Pieterse knap mee. De Amersfoortse werd uiteindelijk vijfde en dat is een knappe prestatie voor de debutante. "Het was heel mooi. Ik had een hele goede start. Ik kon met de kop mee en daardoor ben ik hier uiteindelijk vijfde geworden. Dit is wel een soort droom", aldus Pieterse tegenover RTV Utrecht. Ceylin Alvarado was de winnares.
De 16-jarige Puck Pieterse verraste met de vijfde plek bij de beloften

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.