FC Utrecht boekt ondanks stroef veldspel vierde zege op rij

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is erin geslaagd de vierde overwinning op rij te boeken in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat kreeg de openingstreffer op een presenteerblaadje en won in de Galgenwaard daarna met 3-0 van ADO Den Haag.
René van den Berg in gesprek met FC Utrecht-trainer Dick Advocaat
In de openingsfase werd FC Utrecht in het zadel geholpen door Indy Groothuizen. De doelman van ADO Den Haag verwerkte een terugspeelbal op dramatische wijze, waar Cyriel Dessers van wist te profiteren. In het restant van de eerste helft was ADO Den Haag een aantal keer dicht bij de gelijkmaker en moest doelman Jensen een aantal keer ingrijpen. Het gevaar van FC Utrecht beperkte zich met name tot een aantal afstandsschoten van Oussama Tannane.
Timo Letschert en René van den Berg praten na over de vierde zege op rij van FC Utrecht
De tweede helft begon slecht voor de thuisploeg, toen Nicolas Gavory vrijwel direct onder een hoge bal doorging en Sheraldo Becker er vandoor ging. Zijn voorzet werd vervolgens gemist door Tomas Necid, waardoor FC Utrecht goed wegkwam. Na ruim een uur spelen was het net als vorige week aanvoerder Willem Janssen die het Utrechtse publiek in vervoering bracht. Uit een hoekschop kopte Timo Letschert de bal voor de voeten van Janssen, die kon binnentikken en de 2-0 op zijn naam zette. Een kwartier voor tijd vergrootte Joris van Overeem de marge door een geweldige solo van Gyrano Kerk tot doelpunt te promoveren.
Uitblinker Gyrano Kerk praat na afloop van FC Utrecht - ADO Den Haag (2-1) met René van den Berg
8' Cyriel Dessers [1-0]
68' Willem Janssen [2-0]
77' Joris van Overeem [3-0]
De Domstedelingen klimmen dankzij de vierde zege op rij naar de vijfde plaats op de ranglijst van de eredivisie. Komende zaterdag neemt de ploeg van Advocaat het op tegen Vitesse, dat zevende staat op de ranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.