Handbalsters Malestein en Van der Heijden in EK selectie

Angela Malestein
Angela Malestein © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - Bondscoach Helle Thomsen heeft een selectie van tien speelsters bekendgemaakt die zeker zijn van deelname aan het EK in Frankrijk. Onder hen de Bunschotense Angela Malestein en Laura van der Heijden uit Leusden. Thomsen vult later deze maand de selectie aan tot 16 speelsters.

SELECTIE

De tien speelsters die al zeker zijn van het EK zijn Lois Abbingh (Rostov Don - RUS), Debbie Bont (København Håndbold - DEN), Kelly Dulfer (København Håndbold - DEN), Nycke Groot (Györi Audi ETO KC - HON), Laura van der Heijden (SG BBM Bietigheim - DUI), Angela Malestein (SG BBM Bietigheim - DUI), Estavana Polman (Team Esbjerg - DEN), Martine Smeets (Molde - NOR), Danick Snelder (FTC Rail-Cargo Hungaria - HON) en Tess Wester (Odense - DEN).
Charris Rozemalen
Charris Rozemalen © Orange Pictures

ROZEMALEN

In voorbereiding op het EK wordt er een trainingsstage gehouden op Papendal. Het Nederlands Damesteam komt op 19 november met 22 speelsters bij elkaar. Naast bovenstaande namen uit de EK-selectie bestaat de trainingsgroep uit twaalf speelsters. Van de twaalf speelsters voegt bondscoach Helle Thomsen later zes speelsters toe aan de EK-selectie. Tot de kandidaten voor die zes plaatsen behoort. Charris Rozemalen uit Breukelen, in de Duitse competitie ploeggenote van Malestein en Van der Heijden.

EK

Ruim een week voor de start van het EK spelen de Oranjevrouwen in Eindhoven tegen Angola. Dat is de laatste oefenwedstrijd voor de het begin van het EK, dat voor Nederland op 1 december begint met een wedtsrijd tegen Hongarije. Twee dagen later is Spanje de tegenstander. Nederland sluit de gropesfase op 5 december af tegen Kroatië.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.