Coach Dafne Schippers keert terug naar VS

© ANP
UTRECHT - Rana Reider vertrekt na bijna vier jaar bij de Atletiekunie. De Amerikaanse coach van Dafne Schippers keert vanwege familieomstandigheden terug naar de Verenigde Staten.
De trainingsgroep van Reider wordt tijdelijk ondergebracht bij de bondscoaches Bart Bennema en Rogier Ummels, aldus de Atletiekunie. Technisch directeur Ad Roskam en de onlangs aangestelde hoofdcoach Charles van Commenée zoeken in de tussentijd naar een definitieve oplossing.
Behalve Schippers trainden sprintsters Naomi Sedney en Madie Ghafoor en de sprinters Hensley Paulina, Taymir Burnet en Chris Garia in het team van Reider. De Nederlandse selectie vertrekt over twee weken voor een trainingsstage naar Turkije.
"Het is vrij plotseling gebeurd", zegt Derek Schippers, de broer van Dafne, desgevraagd. "Er is daarom ook nog niet zoveel te melden over hoe het nu verder gaat. Daar moet nog naar gekeken worden. Er staan vervolgafspraken met de Atletiekunie gepland."
Schippers werkte tot anderhalf jaar geleden met Bennema als hoofdcoach. In maart 2017 deed hij een stap terug en ging de Utrechtse fulltime met Reider aan de slag. Het ligt niet voor de hand dat Schippers nu weer onder Bennema gaat trainen.
Op Instagram schrijft Schippers in een korte reactie: "Ik wil Rana bedanken voor de samenwerking en wens hem het beste. Mijn team en ik hebben uitgebreid gesproken met de Atletiekunie. Als er nieuws is dat de moeite waard is om te delen, zullen we dat op het juiste moment doen."
Onder leiding van Reider behaalde Schippers vorig jaar bij de WK in Londen haar tweede wereldtitel op de 200 meter. Op de 100 meter veroverde ze brons. Schippers kwam onder Reider echter niet meer tot de toptijden die ze in 2015 bij de WK noteerde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.