Dick Advocaat: "Bekerplanning KNVB belachelijk"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-trainer Dick Advocaat is boos op de KNVB. De Hagenaar vindt het belachelijk dat FC Utrecht de bekerwedstrijd tegen Feyenoord op donderdag 20 december moet spelen, terwijl de zondag erna alweer de competitiewedstrijd tegen Ajax op het programma staat.
"Het is een belachelijk besluit om onze wedstrijd op donderdag om 20.45 uur te zetten", laat Advocaat aan RTV Utrecht weten. "Nu komen we midden in de nacht terug, terwijl we zondag om kwart over 12 alweer tegen Ajax moeten spelen."
Advocaat vindt dat Ajax bevoordeeld wordt. De Amsterdammers spelen de uitwedstrijd tegen Roda JC al op woensdag 19 december. "Waarom spelen we niet ook op woensdag, net als Ajax? Dan heeft iedereen evenveel rust. Er wordt niet gekeken naar de belangen van de clubs", aldus Advocaat.
De KNVB laat in een reactie weten zich aan de regels te houden. "Tussen twee wedstrijden moet minimaal 48 uur zitten. FC Utrecht is donderdag om half 11 klaar, en de volgende wedstrijd is zondag om kwart over 12. Dat is voldoende."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.