Waterpolo: Oranje verliest zonder Genee van Italië

Dagmar Genee op archiefbeeld
Dagmar Genee op archiefbeeld © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters hebben hun eerste wedstrijd in de World League verloren. De ploeg van bondscoach Arno Havenga ging voor eigen publiek in Eindhoven met 9-7 onderuit tegen Italië.

VOORSPRONG UIT HANDEN

Oranje kwam al snel op voorsprong door een treffer van Vivian Sevenich, maar ondanks twee doelpunten van Marloes Nijhuis won Italië de eerste periode met 4-3. In de tweede periode boog Nederland deze achterstand knap om naar een 6-4 voorsprong. Sabrina van der Sloot schoot twee keer raak en ook Iris Wolves scoorde. Maar de vrouwen van Havenga slaagden er niet in de marge vast te houden. Italië kwam op gelijke hoogte en liep daarna uit naar 6-9. Van der Sloot maakte er in de slotfase nog wel 7-9 van.

GEEN GENEE

De ontmoeting in Eindhoven was voor Oranje de eerste officiële wedstrijd sinds het winnen van de Europese titel. Nederland miste in het duel de geblesseerde aanvoerster Dagmar Genee van het Utrechtse UZSC.
De Baarnse Nomi Stomphorst behoorde wel tot de selectie, evenals voormalig UZSC-speelsters Laura Aarts en Vivian Sevenich.

KWALIFICATIE TOKIO

De vrouwen spelen in de Europese voorronde verder tegen Frankrijk en Hongarije. De top drie van de poule plaatst zich voor de Europese finale in maart. De drie beste landen kwalificeren zich bij dit toernooi voor de Super Final. Voor de winnaar van de finaleronde in 2019 ligt er een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio klaar.
Nederland bereikte dit jaar de finale van de World League, maar verloor daarin van de Verenigde Staten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.