Gemeente Utrecht wil kantine noodlijdend SVA Papendorp niet kopen

© SVA Papendorp, bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat de kantine van voetbalclub SVA Papendorp niet kopen. Dat schrijft Maarten van Ooijen, de wethouder van Sport, in een memo. Papendorp wilde de kantine verkopen om zo meer liquide middelen te verkrijgen.
SVA Papendorp deed op 26 oktober 2018 een informeel verzoek aan de gemeente. Het voormalige Magreb'90 verkeert in financiële problemen en heeft een claim van de Belastingdienst boven het hoofd hangen. Door de verkoop van de kantine zou de club die claim kunnen betalen. Na de verkoop aan de gemeente zou SVA Papendorp de kantine vervolgens weer terug willen huren van de gemeente.

AFWIJZING

De gemeente wijst het verzoek af, omdat het geen beleid is om kantines aan te kopen. Daarnaast wil het de eigendomsrollen tussen gemeente en verenigingen gescheiden houden. Als Utrecht de kantine overneemt, wordt deze rol juist minder goed zichtbaar, is de wethouder van mening.
Daarnaast levert de eventuele verkoop SVA Papendorp geen voordeel op. "De taxatiewaarde van de kantine is namelijk lager dan het bedrag dat via een kettingbeding weer aan de gemeente zou moeten worden terugbetaald", aldus Van Ooijen. Tevens is hij bang dat de aankoop van de kantine gevolgen kan hebben voor andere verenigingen die op deze manier aan liquide middelen willen komen om de financiën rond te kunnen krijgen.

UIT DE COMPETITIE

Het bestuur van SVA Papendorp zag de ploeg afgelopen weekend uit de Hoofdklasse gehaald worden. Het eerste elftal kwam twee wedstrijden op rij niet opdagen, omdat het geen voltallige ploeg op de been kon brengen. Het zal automatisch degraderen naar de Eerste Klasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.