RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oussama Tannane zoekt nog naar ritme

1/2
UTRECHT - Wie Oussama Tannane zijn eerste maanden bij FC Utrecht aan het werk ziet, ziet een aanvaller die keihard werkt. Maar de vorm die hem in 2016 een transfer van Heracles naar St. Etienne opleverde blijft vooralsnog uit.

"Ik werk keihard. Maar als je een heel seizoen bijna niet speelt, raak je je spelritme kwijt", zegt de aanvaller. "Over de dingen die je altijd automatisch deed in het veld ga je dan nadenken. Het komt eraan, maar het gaat langzaam."

Oussama Tannane: "Het wordt wel eens tijd voor mijn eerste treffer"


Te langzaam lijkt het soms. Want Tannane oogt zo nu en dan wat gefrustreerd. "Het is balen ja. Maar ik was niet fit toen ik hier kwam en daarna raakte ik ook nog eens geblesseerd." Gevolg is dat de negenvoudig Marokkaans international nog altijd niet topfit is. "Het gaat steeds beter."

Wij vinden het belangrijk dat we punten pakken, maar jullie zeuren over het spel"
Oussama Tannane

Niet alleen bij Tannane is de vorm nog niet 100 procent. Heel FC Utrecht voetbalt nog niet zoals de fans het zouden willen zien. "Journalisten zijn altijd kritisch", vindt Tannane. "Wij vinden het belangrijk dat we punten pakken, maar jullie zeuren over het spel. Als we straks leuk voetballen en geen punten pakken, is het ook niet goed."

Toch erkent de aanvaller dat het voetballend nog wel beter kan. "Vergeet niet dat er veel nieuwe spelers zijn bijgekomen en dat we onder de nieuwe trainer een ander systeem zijn gaan spelen. Dat heeft tijd nodig."

Ondertussen wachten Tannane en de Utrechtfans nog altijd op zijn eerste doelpunt voor de club. "Snakken is een groot woord, maar het wordt wel eens tijd."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht