Een Berg Sport met Herman Verrips: "Het draait om de punten"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een slechte wedstrijd spelen en toch winnen. Dat is het centrale thema vrijdagavond in Een Berg Sport. René van den Berg ontvangt oud-FC Utrecht speler Herman Verrips, die FC Utrecht afgelopen weekend ook op lelijke wijze zag winnen van ADO Den Haag, iets wat hij als speler zelf ook weleens deed. "Het is niet leuk, maar het geeft wel een heel goed gevoel. Een goede wedstrijd spelen en verliezen geeft namelijk geen vertrouwen."
Laat ze allemaal de klere krijgen! We hebben drie punten.
Herman Verrips
Gert Kruys sluit zich deels bij zijn oude teamgenoot aan. "Natuurlijk draait het om de punten. Logisch, maar het ideaal scenario is winnen met mooi voetbal. Zover is FC Utrecht in alle eerlijkheid nog niet."
Herman Verrips: "Laat ze allemaal de klere krijgen. We hebben drie punten"
Letschert en Janssen vieren de zege op ADO
Letschert en Janssen vieren de zege op ADO © FCUtrecht.nl
Ik snap al dat gezeik niet.
Korneel Evers
Huisdichter Korneel Evers had een prima middag na de 3-0 zege op ADO Den Haag. "Ik snap echt al dat gezeik niet. We hebben meer punten dan de afgelopen seizoenen op dit moment, we staan vijfde en zaterdag gaan we Vitesse helemaal kapot maken met heel slecht voetbal", sluit Evers af met cynische ondertoon. 
De Ode van Korneel Evers

KERK IN DE SPITS

Gyrano Kerk kreeg de handen op elkaar zondag tegen ADO. Toch staat hij volgens Verrips op de verkeerde plaats. "Advocaat doet het hartstikke goed, maar Kerk moet hij in de punt van de aanval zetten en een beetje een vrije rol geven. Dat is een spits, geen rechtsbuiten."
Gyrano Kerk werd uitgeroepen tot Man of the Match
Gyrano Kerk werd uitgeroepen tot Man of the Match © FCUtrecht.nl
Je vermoordt iedere wedstrijd je spits
Herman Verrips
Gert Kruys is het er niet mee eens. "Ik ben het met je eens dat Kerk in een twee-spitsen-systeem beter tot zijn recht komt, maar hij had wel een fantastische assist dit weekend. Het probleem zit hem erin dat Advocaat nog steeds geen echte centrumspits heeft gevonden. Dat wordt straks Bahebeck.
Mét Van der Maarel staat de ploeg beter
Gert Kruys
Kruys breekt een lans voor Mark van der Maarel. Die zondag na een uur spelen in de ploeg kwam voor Cyriel Dessers. "Mark brengt altijd nieuwe energie. Toen hij erin kwam begon het te lopen. Met Van der Maarel in de ploeg staat het gewoon beter."
Gert Kruys ziet een basisplaats voor Van der Maarel
Verrips was niet zo blij met Gustafson. "Die Dicky moet eens tegen Gustafson zeggen dat als de tegenstander de bal heeft hij hem moet aanpakken" Dat deed de Zweed niet tot grote ergernis van de oud-speler. "Ik zal het doorgeven", lacht Gert Kruys.
[In 'Aan de tap met Ap' dit keer oud-speler Sander Keller]
Aan de Tap met Ap met Sander Keller
Een Berg Sport is vrijdag vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. Vitesse - FC Utrecht is zaterdag vanaf 19.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.