Advocaat: "Binnenkort maar eens om de tafel met de grote baas"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Dick Advocaat hoopt er in de winterstop één of twee spitsen bij te krijgen bij FC Utrecht. Dat zei de oefenmeester in de persconferentie een dag voor de wedstrijd tegen Vitesse.
"Ze zeggen dat ik vier spitsen heb, maar ik heb niks", aldus de Hagenaar, die ontevreden is over Cyriel Dessers en Lukas Görtler en niet kan beschikken over de voortdurend geblesseerde Jean-Christophe Bahebeck en Simon Makienok. "Ik ga binnenkort maar eens met Van Seumeren praten om te kijken wat er mogelijk is", zegt Advocaat.
"Dat ik Dessers zondag wisselde zegt genoeg", stelt de Utrecht-trainer. "Je kunt een speler die goed speelt wel wisselen om tactische redenen. Maar daar was hier geen sprake van."
Over Vitesse is Advocaat ook helder. "Die ploeg is onder Sloetski heel anders gaan spelen. Engels, met twee linies van vier man. En de backs mogen niet opkomen."
De Utrecht-trainer is lovend over Sloetski, die hij nog kent uit Rusland. "Toen ik daar begon was ik al redelijk bekend en hij kwam als trainer net kijken. Hij wilde zelfs met me op de foto." En dan lachend: "Dat zal hij morgenavond niet meer doen. Als je het zo lang volhoudt bij een topclub in Rusland, ben je een toptrainer."
Behalve Bahebeck en Makienok zijn ook Leon Guwara, tweede doelman Nick Marsman, Emil Bergström en Rico Strieder wegens blessures niet beschikbaar. Vitesse - FC Utrecht begint zaterdag om 19.45 uur en islive te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.