Sparta is maatje te groot voor Jong FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT - In de eerste divisie heeft Jong FC Utrecht verloren van Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel werd het met 4-2 voor de ploeg van coach Robin Pronk.
De Utrechtse beloftenploeg begon goed aan de wedstrijd en wist ook meteen uit de eerste echte aanval te scoren. Uit een counter tikte Sylla Sow na zeven minuten binnen. Zeven minuten later was het al weer raak, en weer uit een counter. Nu was het Nick Venema die hem binnenprikte.
Daarna was het de beurt aan Sparta. In de 28e minuut kopte Adil Auassar de bal binnen uit een corner. Drie minuten later kregen de Rotterdammers een penalty na een overtreding van Gabriël Culhaci. Lars Veldwijk benutte de strafschop voor Sparta. Weer vier minuten later was de comeback compleet met weer een doelpunt van Veldwijk, die de bal binnentikte na een lage voorzet.
Na rust pakte Veldwijk na een klein kwartier de draad weer op en schoot in de 64e minuut zijn derde doelpunt binnen. En het was ook nog een mooi doelpunt, de spits van Sparta schoot hem prachtig met buitenkant voet in het doel: 4-2.
Daarna was de wedstrijd gespeeld. Koploper Sparta had nog wat kansen op meer doelpunten, maar de Utrechters lieten zich bijna niet meer zien voor het Rotterdamse doel. Sparta blijft door de overwinning eerste op de ranglijst, Jong FC Utrecht blijft laatste.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.