RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Galgenwaard feest met Oranjevrouwen; Nederland zet grote stap richting WK

UTRECHT - De voetbalsters van het Nederlands vrouwenelftal hebbeneen grote stap gezet richting het WK.In een uitverkochte Galgenwaard won Oranje met 3-0 van Zwitserland.

Het was de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs voor kwalificatie voor het WK volgend jaar in Frankrijk. Dinsdag volgt de return in Shaffhausen.

De wedstrijd van Oranje zorgde voor een uitgelaten sfeer in de Galgenwaard. Met veel voetbalmeisjes op de tribune zorgde elke geslaagde actie van een oranjespeelster voor luid gejuich.

Het duel bleef wel lang doelpuntloos. Oranje was voor rust beter en drong ook wel aan, maar sprong te slordig om met de kansen. Pas in de 49e minuut werd de ban gebroken met een afgemeten vrije trap van Sherida Spitse. In de 72e minuut viel de 2-0 na een geplaatst schot van buiten de zestien van Lieke Martens. Vivianne Miedema zorgde zeven minuten later voor het slotakkoord. De spits schoot van dichtbij binnen. Eindstand: 3-0.

PLAY-OFFS
De voetbalsters lieten eerder de kans liggen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de mondiale eindronde van volgend jaar in Frankrijk. Oranje verloor de laatste groepswedstrijd in de WK-kwalificatie bij Noorwegen en eindigde zo als tweede in de poule. In de play-offs schakelden zevorige maand Denemarken uit door beide duels te winnen. Dinsdag volgt de laatste horde in Zwitserland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -