RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog geen euforie bij Van de Sanden, ondanks 3-0 zege

1/3
UTRECHT - De Nederlandse voetbalvrouwen staan met anderhalf been op het WK, na de 3-0 zege in de eerste wedstrijd tegen Zwitserland in de Galgenwaard. Toch is er nog geen sprake van euforie bij Shanice van de Sanden.

"Natuurlijk mogen we het niet meer weggeven", zei de IJsselsteinse, die omdat ze naar de dopingcontrole moest als één van de laatsten bij de pers arriveerde. "Maar we moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Volgende week moeten we weer staan."

Shanice van de sanden na Nederland - Zwitserland


Volgende week is dinsdag, in Zwitserland. Maar wie de wedstrijd van vrijdag heeft gezien kan zich nauwelijks voorstellen dat de Oranje Leeuwinnen dan wel iets te duchten hebben van de Zwitserse dames, die in de Galgenwaard niets in te brengen hadden. "Vandaag deed Ramona Bachman niet mee, dat is één van hun beste speelsters. Die kan dinsdag het verschil maken",  zegt Van de Sanden. "We  moeten scherp zijn."


Het was niet mijn beste wedstrijd"
Shanice van de Sanden

De IJsselsteinse rechterspits, die haar brood verdient bij Olympique Lyon, werd na 72 minuten gewisseld. Haar laatste balcontact was de assist op de 2-0 van Lieke Martens. "Het was niet mijn beste wedstrijd", erkende ze volmondig. Dan moet je het hebben van zo'n assist."


Dinsdag verdedigt Nederland de 3-0 voorsprong in Schaffhausen, in een stadion waar niet meer dan 6.000 toeschouwers kunnen. Na de uitslag van de eerste wedstrijd is het niet aannemelijk dat de Zwitserse voetbalfans warm zullen lopen voor die wedstrijd. De in Utrecht journalisten zeiden niet meer dan 1.500 toeschouwers te verwachten. "Dat zijn we gewend. In de competitie spelen we soms voor 200 mensen, dat maken we allemaal mee. We kennen dat, dat mag geen probleem zijn. Dan is een volle Galgenwaard echt genieten", zegt Van de Sanden.


(lees verder onder de foto)

 Sari van Veenendaal was bankzitter Sari van Veenendaal was bankzitter | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Voor Sari van Veenendaal was de volle Galgenwaard.iets minder genieten. De Nieuwegeinse was jarenlang eerste keeper, maar verloor haar plaats aan Loes Geurts. Omdat ze niet gespeeld had, werd ze door de voorlichters van de KNVB bij de pers weggehouden. "Ze zit niet zo lekker in haar vel nu. We nemen haar even in bescherming."
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -