Tweede zege Van Dijke in veldrit Rhenen, Van IJzendoorn derde

© RTV Utrecht / Robert Claus
RHENEN/VEENENDAAL - De zevende editie van de Nationale Veldrit van Rhenen is gewonnen door Koen van Dijke. De crosser uit Baarle Nassau was superieur op het bosrijke parcours op Kwintelooijen. Hij volgt Veenendaler Eddy van IJzendoorn op als winnaar.
Winnaar Koen van Dijke: "Het ging fantastisch goed"
Al in de eerste ronde maakte Van Dijke het verschil met de concurrentie. Tijmen Eising volgde hem op de tweede plaats, gevolgd door Koen van Helvoirt. Daar achter waren het Martin Mijnten uit Hoevelaken en Veenendaler Eddy van IJzendoorn die nog streden om het podium.
De start van de Nationale Veldrit van Rhenen
De start van de Nationale Veldrit van Rhenen © RTV Utrecht / Robert Claus

TWEEDE ZEGE VAN DIJKE

Naarmate de cross vorderde leken de eerste twee plaatsen wel vast te staan: Van Dijke en Eising bleken veel te goed voor onze regiogenoten. Ongehinderd kon Van Dijke naar de finish rijden voor zijn tweede zege in Rhenen: in 2015 wist hij namelijk ook al te winnen.
In de achtergrond werkte Van IJzendoorn (hij kroonde zich vorige week tot Europees kampioen bij de Masters 30-34) zich in de slotfase nog wel naar de derde plaats, waardoor er toch nog een regiorenner op het podium stond.
Thuisrijder Eddy van IJzendoorn keerde terug van ziekte: "Nog blij dat ik derde word"

UITSLAG

1. Koen van Dijke
2. Tijmen Eising
3. Eddy van IJzendoorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.