Tim Ariesen denkt aan WK veldrijden in Rhenen: "Dan heb je de mooiste wedstrijd die er is"

Tim Ariesen (in het wit) heeft fietsproblemen
Tim Ariesen (in het wit) heeft fietsproblemen © RTV Utrecht / Robert Claus
RHENEN - Een WK veldrijden in Rhenen? Tim Ariesen ziet het wel zitten. De wielrenner uit Rhenen zegt dat na afloop van de 7e Nationale Veldrit van Rhenen tegen RTV Utrecht. "Dan heb je de mooiste wedstrijd die er is", aldus Ariesen.
Tim Ariesen wil Rhenen laten groeien: "Sponsors zijn van harte welkom"
Wegwielrenner Ariesen stond aan de start in zijn achtertuin, waar een wedstrijd op nationaal niveau verreden werd. De cross in Rhenen behoort tot de KNWU Topcompetitie, maar volgens Ariesen mag er groter gedacht worden. "Als je hier een wereldkampioenschap houdt, dan heb je de mooiste wedstrijd die er is. Niets kan hier aan tippen, wat we hier hebben. We hebben alles in één. Ik denk dat als ze hier heen komen, dat de profs het geweldig vinden wat ze mee maken", zegt hij.

SPONSORS NODIG

Ariesen ziet wel een spelbreker. "Als ze budget hebben zou het wel mooi zijn, maar ik denk dat het te veel kost", aldus Ariesen, die direct een oproep doet. "Dus mocht er nog een sponsor zijn die er wat geld in wil stoppen, dan ben je van harte welkom."
"Het is geweldig en een mooi, zwaar rondje. Als het dicht bij huis is, moet je meedoen. Het was vijf minuten fietsen van huis, dat was goed te doen", geeft de Rhenenaar aan over de 7e nationale veldrit van Rhenen.

AVONTUUR IN CHINA

Tegenwoordig staat Ariesen onder contract in China, maar hij zit al een lange periode thuis. "Ik ben in China ten val gekomen, dus ik ben al drie maanden weer in Nederland. Het is geweldig daar. Een heel andere wereld, je vermaakt je elke dag met wat ze daar meemaken", aldus Ariesen. "De sport is niet echt groot daar. Het begint nu te groeien en je merkt dat het groter wordt. Wedstrijden zijn live op tv op de grootste zenders, dat is wel mooi om mee te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.