Tiental SVL wint bekerduel dankzij prachtige vrije trap Alkan

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
LANGBROEK - SVL heeft zich zaterdag geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker West 1. De ploeg uit Langbroek versloeg OSV na een bloedstollende strijd met 3-2.
Verslaggever Mark Kloostra over de bloedstollende bekerwedstrijd

PROBLEMEN OSV

Het was de vraag of OSV, dat uitkomt in de tweede klasse, met elf man aan de aftrap zou beginnen tegen eerste klasser SVL. De ploeg had vanwege een hoop afwezigen slechts de beschikking over elf man en toen raakte tijdens de warming-up doelman Yort Willems geblesseerd. De sluitpost werd opgelapt en kon alsnog starten.
SVL kende een uitstekende start: na een kwartier stond het met 2-0 voor dankzij doelpunten van Koen van Dijk en Ali Alkan. In de 19e minuut maakte Nicky Roele de aansluitingstreffer. Maar toen kwam niet OSV, maar SVL met tien man te staan. Doelman Geert-Willem Merkens maakte een overtreding en kon met een rode kaart het veld verlaten. OSV kreeg door de overtreding ook nog een strafschop. Nicky Roele ging achter de bal staan en schoot de bal achter de ingevallen doelman Paul Emons.
Ali Alkan: "Uiteindelijk is het een terechte overwinning"

BESLISSING

Met nog een kwartier te spelen kreeg SVL op zo'n 25 meter afstand van het doel van OSV een vrije trap. Ali Alkan ging achter de bal staan en haalde verwoestend uit. De bal vloog strak de kruising in en zo kwam de 3-2 op het scorebord te staan. OSV bleef in de slotfase aandringen maar de bal verdween niet in het doel van SVL. Tenminste, vlak voor tijd scoorde de ploeg uit Amsterdam maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
7' Koen van Dijk [1-0]
16' Ali Alkan [2-0]
19' Nicky Roele [2-1]
25' Nicky Roele [2-2, penalty]
75' Ali Alkan [3-2]
Ad van den Berg: "Na de 2-0 ging ik ervoor zitten en dacht dit wordt 6,7,8-0."
Bijz.
25' Rode kaart doelman Geert-Willem Merkens (SVL)
Op zaterdag 22 december wacht een uitwedstrijd tegen de winnaar van Zandvoort - Hooglanderveen. Beide ploegen komen uit in de tweede klasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.