SCHC etaleert klasseverschil met Kampong in laatste kwart

© Gerrit van Keulen
BILTHOVEN/UTRECHT - De regioderby tussen de hockeysters van SCHC en Kampong is met 4-1 gewonnen door de ploeg uit Bilthoven. Lang waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar in het laatste kwart van het duel scoorde de thuisploeg drie keer en werd het duel beslist.
SCHC kwam al vroeg op voorsprong, toen Ginella Zerbo voor de openingstreffer tekende. In het vervolg kwam ook Kampong een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar wist het niet te scoren. Het vierde en laatste kwart stond garant voor doelpunten. 
SCHC-speelster Caia van Maasakker kwam twee keer tot scoren via een strafbal en een snoeihard geslagen strafcorner. Kyra Fortuin tekende even daarna voor de vierde en laatste treffer voor SCHC. Een paar minuten voor tijd maakte Margot Zuidhof de eretreffer namens Kampong.
3' Ginella Zerbo [1-0]
59' Caia van Maasakker [2-0]
60' Caia van Maasakker [3-0]
62' Kyra Fortuin [4-0]
64' Margot Zuidhof [4-1]
De regioderby tussen Kampong en SCHC was het laatste hockeyduel voor de winterstop in de hoofdklasse. SCHC nestelt zich dankzij de overwinning stevig in de top vier. Het verschil met Kampong bedraagt acht punten. De Utrechters staan op de zesde plek en lijken zich na de winterstop te moeten richten op een plek in de middenmoot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.