VVIJ verliest met tien man van TOGB

© Arnold Schenk / Namen&Rugnummers
IJSSELSTEIN - VVIJ heeft de topper in de tweede klasse tegen TOGB aan het korste eind getrokken. De ploeg uit IJsselstein verloor met 2-1 op bezoek in Berkel en Rodenrijs. In de blessuretijd kwam VVIJ nog met tien man te staan, toen doelpuntenmaker Alex Kaya een rode kaart ontving.
Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Ian Bakker. De TOGB-speler kwam na een doorgekopte bal plots één op één met doelman Stefan Kolvers en scoorde de openingstreffer. Op slag van rust kwam VVIJ tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. Alex Kaya promoveerde een vrije trap met zijn hoofd tot de gelijkmaker.
In de tweede helft was het opnieuw TOGB dat de dienst uitmaakte op het veld. Na een dik uur leidde dat tot een nieuwe voorsprong, via een treffer van Merick Heintjes. Het slotoffensief was echter voor de ploeg uit IJsselstein, dat nog een aantal keren dicht bij de gelijkmaker was. In een ultieme poging om nog iets te forceren was er nog een opvallende invaller bij de roodzwarten uit IJselstein. De 43-jarige spitsentrainer Daniël Willekes kwam als invaller binnen de lijnen. In de blessuretijd ontving doelpuntenmaker Kaya nog een rode kaart.
23' Ian Bakker [1-0]
45' Alex Kaya [1-1]
63' Merick Heintjes [2-1]
VVIJ verliest de aansluiting met de top twee in de tweede klasse D, terwijl TOGB zich na het inhaalduel heeft gekroond tot kersverse koploper. De IJsselsteiners staan derde met dertien punten en nemen het volgende week op tegen Delft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.