RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsseloever trekt aan langste eind in vermakelijke regioclash

1/2
ZEIST/IJSSELSTEIN - De hockeyers van IJsseloever hebben aan het langste eind getrokken in de regioderby met Phoenix uit Zeist in de overgangsklasse B. De ploeg uit IJsselstein won met 3-2. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Na de eerste helft stond IJsseloever met 3-0 voor, terwijl Phoenix in de tweede helft een flink aantal kansen wist te creëren.

Maarten Jansen (Phoenix) praat na met Robert Claus over het duel


In de openingsfase lag het initiatief bij de bezoekers en stond er na een half uur hockeyen al een 3-0 voorsprong op het scorebord. Toch was het niet alleen IJsseloever dat tot kansen kwam in het aantrekkelijke duel. Ook Phoenix dook een aantal keer op voor het vijandelijke doel, maar had het vizier in de afronding niet altijd op scherp staan.

De spanning in het duel kwam terug toen Phoenix-speler Thije Kuijlenburg de 3-1 op zijn naam zette via een strafcorner. Even later was het opnieuw raak toen Bastiaan Tenge de 3-2 tegen de touwen sloeg. Het leidde tot een slotoffensief van Phoenix waarin het diverse mogelijkheden had om gelijkmaker te scoren, maar uiteindelijk zegevierde IJsseloever in de regioderby en ging het met de drie punten aan de haal.

Din van den Berg (Phoenix): "Slotoffensief begon te laat"


18' [0-1] Joren Straatman
27' [0-2] Mitch Vermeij
32' [0-3] Niels Jansen
57' [1-3] Thije Kuijlenburg (sc)
64' [2-3] Bastiaan Tenge

USHC
Het lukte USHC niet om een stunt neer te zetten tegen Were Di. Het werd 4-0 in het voordeel van de bezoekers uit Tilburg.

IJsseloever pakt zeer belangrijke punten en klimt op de ranglijst van de overgangsklasse B. Het staat nu achtste, met een puntentotaal van tien punten. Phoenix blijft steken op de zesde plaats. USHC is de nummer negen van de ranglijst.

Terence Vermeij (IJsseloever) in gesprek met Robert Claus over de 3-2 zege


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht