Mijdrechtse Wiebes genomineerd voor belangrijke wielerprijs

© Orange Pictures
MIJDRECHT/ABCOUDE - Lorena Wiebes is één van de vijf genomineerden voor de Gerrie Knetemann Trofee, de prijs voor de beste wielerbelofte van het afgelopen seizoen. De 19-jarige Mijdrechtse is de enige vrouw die kans maakt op de titel. Voor diezelfde prijs is ook Marten Kooistra van de Utrechtse wielervereniging De Volharding genomineerd.
Wiebes won afgelopen jaar vier wedstrijden: de Dorpenomloop in Aalburg, de Omloop van de IJsseldelta, een etappe in de BeNe Ladies Tour en de GP Sofie Goos. Verder was ze de beste in het puntenklassement van de BeNe Ladies Tour en pakte ze diverse podiumplaatsen, waaronder de derde plek in Veenendaal-Veenendaal.
Marten Kooistra won dit jaar Parijs-Tours bij de beloften. Verder werd hij tweede in Olympia's Tour en op het NK onder 23. In Olympia's Tour won hij ook een etappe.
Ook Dylan Groenewegen maakt kans op een titel. De in Abcoude wonende sprinter is genomineerd voor de Gerrit Schulte Trofee, de prijs voor beste wielrenner van het jaar. Groenewegen heb bij de verkiezing concurrentie van onder meer Tom Dumoulin, die de prijs voor het vijfde opeenvolgende jaar kan winnen.
Groenewegen won dit jaar elf wedstrijden, waaronder twee etappes in de Tour de France en de (semi)klassiekers Kuurne-Brussel-Kuurne en Veenendaal-Veenendaal.
De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 3 december.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.