Martijn Budding: "Eén stap achteruit om er twee vooruit te zetten"

© Cor Vos / Team Roompot
VEENENDAAL - Wielrenner Martijn Budding gold tot twee jaar geleden als een groot talent. In dienst van de opleidingsploeg van RABO won hij in 2016 twee wedstrijden en stond ook nog enkele keren op het podium.
Nadat hij promotie had gemaakt naar Roompot werd het echter stil rond de Veenendaler. Hoewel hij een paar keer in de top tien finishte, slaagde hij er nooit in het podium te bereiken. Komend seizoen rijdt hij voor het kleinere BEAT Cycling. Het is voor Budding een stap terug om er twee vooruit te zetten.
In deze ploeg word ik één van de speerpunten
Martijn Budding

SPEERPUNT

"In deze ploeg word ik één van de speerpunten", zegt de 23-jarige wielrenner. "Dus gaan jongens voor mij rijden. Dat vergroot mijn kansen op een goede uitslag." Budding hoopt de stap vooruit binnen twee jaar te zetten. "Het liefst natuurlijk naar een World Tourploeg. Ik ga komend jaar veel ervaring opdoen in de wedstrijden die ik rijd. En met die ervaring moet ik uiteindelijk voor de winst gaan rijden."
Budding gold tot een aantal jaren geleden ook als groot talent in het veldrijden, maar koos uiteindelijk voor de weg. Hoewel de successen vooralsnog uitblijven, heeft hij geen spijt van die overstap. "Ik ben beter geworden op de weg, sinds ik ben gestopt met veldrijden, en dat was de bedoeling. Ik train langer, de basis is groter en daar heb ik profijt van in de wedstrijden."
Martijn Budding: "Veldrijden blijft altijd kriebelen"

VELDRIJDEN

In welke wedstrijden Budding volgend jaar te zien zal zijn, is nog niet bekend. "We gaan dat eind deze maand bespreken." Het is wel duidelijk dat de Veenendaler komende winter ook een aantal keren in het veld te bewonderen zal zijn. "Het blijft altijd kriebelen. Dat ik gestopt mben, wil niet zeggen dat ik er klaar mee ben. Daarom wil ik in december en januari wel wat wedstrijdjes meepikken. Dat is een goede voorbereiding op het wegseizoen, die explosiviteit komt altijd van pas." 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.