RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

VV De Meern op-één-na grootste voetbalclub van Nederland

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht heeft opvallend veel voetbalclubs met veel teams die competitievoetbal spelen. Maarliefst acht clubs uit de provincie hebben meer dan 75 competitieteams. Ook UVV scoort goed, met 69. Dat heeft VV De Meern, dat zelf op de tweede plaats staat, becijferd op basis van gegevens van voetbal.nl. Zeven van die negen goed scorende Utrechtse clubs komen uit de gemeente Utrecht. De andere twee uit Amersfoort.

Piet Eversdijjk, die namens De Meern het cijferwerk verrichtte stelt wel dat zijn lijst niet de top 18 van Nederland is. "Aangetekend moet worden dat niet alle verenigingen zijn gescreend en dat mogelijk nog andere grote verenigingen in dit lijstje thuishoren", laat hij weten.

 | Foto: Website VV De Meern

Het lijkt aannemelijk dat de cijfers worden veroorzaakt door de wijken waarin de clubs hun thuisbasis hebben. De Meern, DESTO, PVCV en UVV spelen in Leidsche Rijn, een stadsdeel met veel nieuwe bewoners en jonge gezinnen. Dat geldt ook voor Hercules en Sporting'70, die in Voordorp spelen, maar ook Tuindorp als achterland hebben. Hoogland en Hooglanderveen lijken veel leden te trekken uit de Amersfoortse nieuwbouwwijken Vathorst en Nieuwland.


Hoewel de inbreng van Utrechtse clubs groot is, komt de nummer één van Nederland niet uit het Utrechtse. Koninklijke HFC uit Haarlem, toevallig ook de oudste voetbalclub van Nederland, is met 127 aan de competitie deelnemende teams de grootste club van Nederland. De Meern is met 118 een goede tweede, Kampong staat met 116 teams op de derde plaats.

Ook Hercules, Hoogland en Hooglanderveen scoren goed, met 91 teams.  Sporting'70, PVCV en DESTO doen met meer dan 75 teams mee aan de competitie. De Meern staat met 99 teams ook bij jeugd op de tweede plaats. Ook hier scoort Koninklijke HFC het best, met 113 teams. Kampong (90) en Hooglanderveen (83) zijn achter De Meern de nummers twee en drie van Utrecht. 


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht