Nicolas Gavory: "Ik geef altijd alles, of er nou een nieuwe coach is of niet"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Vier maanden is Nicolas Gavory nu in Nederland. De 23-jarige linkspoot kwam afgelopen zomer van Clermont Foot naar FC Utrecht en veroverde al snel een basisplaats als middenvelder. Hij scoorde tegen VVV en belandde na het ontslag van Jean-Paul de Jong onder diens opvolger Dick Advocaat ook twee duels op de linksbackpositie.

VERANDERINGEN

"Ik ben opgeleid als middenvelder, maar ik had al vaker een tijd als verdediger gespeeld", zegt Gavory daarover. "Ik kan op beide posities goed uit de voeten. "De trainer zet me linksback omdat dat beter is voor het elftal. En ik probeer daar zo goed mogelijk te spelen."
De eerste Utrechtse maanden van de Fransman, die in Maarssen woont, waren rumoerig, met als uitschieter de trainerswissel. "Dat is een onderdeel van het voetbal. Trainers zijn geboren om vervangen te worden", zegt Gavory. "Daarna probeer je je zo snel mogelijk aan te passen en hij probeert je duidelijk te maken wat hij wil. Dat gaat goed nu."
Trainers zijn geboren om vervangen te worden
Nicolas Gavory
De trainerswissel heeft voor Gavory's beleving niets veranderd. "Ik geef altijd alles, of er nou net een nieuwe coach is of niet. De trainer maakt vervolgens de keuze."
Onder Advocaat is het spel van FC Utrecht nog niet top, tot de nederlaag van zaterdag tegen Vitesse waren de resultaten dat wel. "Wij kunnen derde, vierde of vijfde eindigen", stelt Gavory. "Hoger gaat niet lukken. Ajax en PSV steken er ver bovenuit, daar moet je eerlijk over zijn."
Nicolas Gavory: "Wij kunnen niet hoger eindigen dan derde"

NEDERLAND

Als voetballer lijkt Gavory, geboren en opgegroeid in het Noord Franse Beauvais, al aardig gewend in Nederland. Het leven hier bevalt hem ook goed. "Mijn vriendin en ik wonen in Maarssen. De mensen zijn aardig en het leven is ontspannen", zegt Gavory. "Aan het klimaat hoef ik niet te wennen, want ik kom uit Noord Frankrijk. We proberen Nederland te leren kennen en zijn al naar Amsterdam en Rotterdam geweest. En België is ook niet ver, dus Antwerpen en Brussel hebben we ook bezocht."
Heimwee naar Frankrijk heeft de middenvelder niet. "Ik voel me goed hier en ik ben hier met een doel. Daar concentreer ik me op. Mijn familie mis ik wel, maar dat is logisch. Gelukkig wonen ze niet zo ver, vanuit Beauvais is het vier uur rijden. Ze hebben ook al twee of drie wedstrijden bezocht. Mijn goal tegen VVV was ook voor hun erg belangrijk."
(lees verder onder de foto)
"Mijn goal tegen VVV was ook belangrijk voor mijn familie"
"Mijn goal tegen VVV was ook belangrijk voor mijn familie" © fcutrecht.nl
Wat wel een probleem blijft, is de taal. Een paar FC Utrecht-spelers spreken Frans, Gavory spreekt een beetje Engels. "Dat probeer ik steeds meer te doen, want daar had ik al een basis van. Dat gaat steeds beter. Nederlands lukt niet, die basis heb ik niet."
De komst van landgenoot Jean-Christophe Bahebeck heeft hij wel als positief ervaren. "Het is altijd plezierig als er een 'Frenchie' bij komt. Het heeft mijn leven niet veranderd, maar het is wel leuk. We zijn bevriend, het is prettig om hem erbij te hebben."
En de toekomst? "Ik heb een contract voor drie jaar met een optie voor een vierde jaar. Mijn doel is om bij een grote club te spelen. Zo groot mogelijk in elk geval."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.