RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Esther Vergeer ook in Tokio Chef de Mission paralympiërs

WOERDEN - Esther Vergeer is de Chef de Mission van TeamNL tijdens de Paralympische Spelenávan 2020 in Tokio. De Woerdense was voorgedragen door technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF. Het bestuur van de sportkoepel heeft met de voordracht ingestemd.

Voor voormalig rolstoeltennisster Vergeer worden het haar tweede Spelen als Chef de Mission. Ze vervulde de functie dit jaar ook alátijdens de Winterspelen in Zuid-Korea. "Ik moet alle randvoorwaarden goed regelen zodat de sporters zich volledig kunnen focussen op hun prestatie", zei Vergeer over haar rol binnen TeamNL.

Voor de olympischeáploeg isáoud-zwemmer Pieter van den Hoogenband de nieuwe Chef de Mission. Hij staat aan het roer van de Nederlandse sporters tijdens de Europese Spelen van 2019 in Minsk en tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

GROTE, VEELZIJDIGE ERVARING

"We hebben voor deze beide chefs gekozen vanwege hun grote en veelzijdige ervaring in de topsport",álicht Hendriks de keuze toe.á"Zij hebben bij eerdere uitzendingen laten zien dat zij goed in staat zijn om tijdens de Spelen onze sporters optimaal te laten presteren."

"Ik werk al enige tijd met hen samen en neem Esther en Pieter dan ook met veel vertrouwen op in de teams voor de Europese, Olympische en Paralympische Spelen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht