Waterpolomannen buigen voor Grieken

© Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT/AMERSFOORT - De Nederlandse waterpoloërs hebben hun tweede wedstrijd in de Europese voorronde van de FINA Waterpolo World League verloren. De mannen van bondscoach Robin van Galen gingen met 14-9 (4-0 4-3 4-3 2-3) onderuit tegen Griekenland.
In de eerste periode had Nederland weinig in te brengen. De Grieken namen daarin een 4-0 voorsprong. In de tweede en derde periode bleef Nederland beter bij. De vierde periode wist Nederland met 3-2 te winnen. Maar dat was niet voldoende om de achterstand op Griekenland goed te maken.
Milos Filipovic was met twee treffers topscorer bij Nederland. Ook UZSC'er Pascal Janssen, Jorn Muller, Guus van IJperen, Jesse Koopman, Lars Gottemaker uit Utrecht, Kjeld Veenhuis en Jesse Nispeling scoorden.
De eerste wedstrijd had Oranje met 15-5 gewonnen van Oekraïne. Nederland speelt op 11 december thuis tegen Spanje. In de World League strijden veertien Europese landen, verdeeld over vier poules, in zes rondes om drie (+1 afhankelijk van de gastheer van de finale) plekken in de Super Final.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.