Verdediging DOVO moet oppassen tegen veelscorend DVS'33

DOVO-doelman Rodney Ubbergen
DOVO-doelman Rodney Ubbergen © Jeroen van den Berg/DOVO
VEENENDAAL - In de Derde divisie A spelen DOVO en Eemdijk zaterdag beide een thuiswedstrijd. DOVO ontvangt DVS'33, Eemdijk krijgt ODIN'59 op bezoek.

DOVO

DOVO is gewaarschuwd: DVS'33 is de productiefste ploeg van de Derde divisie. De formatie uit Ermelo maakte in elf duels 43 doelpiunten, voormalig Spakenburg- en GVVV-speler Olivier Pilon is met 14 doelpunten topscorer. Uitschieters voor DVS waren de uitwedstrijd tegen Eemdijk (0-9) en de thuiswedstrijd tegen FC Lisse (9-1).
DOVO en DVS'33 speelden nog niet vaak tegen elkaar in competitieverband. Vorig seizoen won de ploeg van Gert Kruys in Veenendaal met 1-0. Op 26 november 1994 werd het op Panhuis 7-1 voor DOVO, dat dit seizoen pas één keer drie punten overhield aan een thuiswedstrijd.
Bij DOVO keren Enrico Patrick en Salim Amarzgiou terug van een blessure. Dat betekent dat Gert Kruys voor het eerst sinds weken een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking heeft; alleen de langdurig geblesseerden Gökhan Yasar, die vorig seizoen voor DVS'33 speelde, Quincy Arends en Erik van Eem ontbreken.
De selectie van DVS'33 telt behalve de al genoemde Olivier Pilon nog een aantal spelers met een verleden in onze provincie. Chris van Hussen, Oktay Öztürk, Berry Powel en Dennis Hollart speelden voor IJsselmeervogels. Roald de Vries en Mike Ahrens speelden één seizoen voor Spakenburg.
DVS'33 moet winnen om de koplopers Noordwijk en Quick Boys in het zicht te houden. DOVO, dat twaalfde staat, wil naar de subtop en heeft om die reden alle belang bij een overwinning.

EEMDIJK

Eemdijk heeft hele andere zorgen. Die ploeg staat 16e en kan elk punt gebruiken in de strijd om lijfsbehoud. Trainer Hans van Arum mist de langdurig geblesseerde Jaap de Graaf. Ook Klaas Bout en Jan de Graaf zijn er niet bij. Klaas de Graaf en Jordie Huijgen keren terug in de wedstrijdselectie.
De formatie van Hans van Arum hield aan de vorige thuiswedstrijd, tegen directe concurrent De Dijk, drie punten over. De uitwedstrijd tegen een andere concurrent, Ajax, werd een week later verloren, hoewel de Amsterdammers lange tijd met tien man speelden. Van Arum was na dat duel woedend over de instelling van zijn elftal. Of de boodschap is overgekomen, moet blijken tegen ODIN'59.
Die ploeg beleeft een wisselvallig seizoen. Met vijf zeges en vier nederlagen is de ploeg uit Heemskerk middenmoter. Het grootste succes boekte het elftal in de KNVB beker, waarin het de uitwedstrijd tegen Emmen met 1-3 won. In de volgende ronde treft ODIN opnieuw een eredivisionist: Heerenveen.

LIVE

Zowel DOVO - DVS'33 als Eemdijk - ODIN'59 beginnen om 14.30 uur en zijn live te volgen via Radio M Utrecht op de 93.1 FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.