RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsselmeervogels moet in spoor blijven van AFC

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels moet zaterdag in het spoor zien te blijven van Tweede divisie koploper AFC. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg hoeft daarvoor niet ver te reizen. Op slechts een half uurtje van de eigen Westmaat nemen de Rooien het op tegen de beloften van Almere City. AFC neemt het in eigen huis op tegen HHC Hardenberg.

De Vogels staan tweede, de tegenstander van zaterdag bezet de 14e plaats. Het verschil tussen beide teams bedraagt 13 punten. Jong Almere is op dit moment de laagst geklasseerde belofteploeg in de Tweede divisie, en zou derhalve op basis van de huidige competitiestand degraderen naar de Derde divisie, waarin het vorig seizoen speelde.

Jong Almere en IJsselmeervogels speelden twee jaar geleden tegen elkaar in de Derde divisie. De Vogels wonnen toen thuis met 4-1, in Almere werd het 2-2. "Voetballen kunnen ze wel", zegt Vogels-trainer Ted Verdonkschot. "Maar als wij de juiste focus hebben, moeten we wel van ze kunnen winnen."

AFWEZIGEN

Verdonkschot kan geen beroep doen op Shannon Carmelia, die interlandverplichtingen heeft bij CuraÁao. Eef van Riel is licht geblesseerd en zal niet spelen. Dat geldt ook voor Kevin de Visser. "Die blessure duurt langer dan we dachten", zegt Verdonkschot. "Hij laat een mri-scan van de enkel maken om te zien wat er aan de hand is."

Aanvaller Danny van den Meiracker, die tegen Katwijk geblesseerd uitviel en de laatste wedstrijd tegen Kozakken Boys aan zich voorbij moest laten gaan, is er wel weer bij.

LIVE

Het duel tussen Jong Almere City en IJsselmeervogels bgint om 14.30 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht