Spakenburg kan sprong maken op de ranglijst

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 staat zaterdag de wedstrijd tussen de zaterdaggrootmachten Spakenburg en Rijnsburgse Boys. Hoewel het verleidelijk de term 'klassieker' op het duel te plakken, staan beide ploegen pas voor de 13e keer tegenover elkaar op de Westmaat.

EVENWICHT

In de vorige twaalf ontmoetingen hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht: vier keer won Spakenburg, vier keer werd het gelijk en vier keer won Rijnsburgse Boys. Doordat Spakenburg twee keer een grote zege boekte zijn de doelcijfers wel in het voordeel van de Blauwen: 19-13. 
Beide ploegen hebben na elf duels 19 punten. Spakenburg is door twee zeges op rij geklommen naar de achtste plaats. Rijnsburgse Boys verloor drie van de laatste vier duels en is nu gezakt naar plek zeven. Vooral het grote aantal van 26 tegentreffers van de geel-zwarten springt in het oog. Alleen de verdediging van hekkensluiter VVSB incasseerde meer doelpunten.
Rijnsburgse Boys won vier van zijn vijf uitwedstrijden. Alleen bij FC Lienden werd verloren. Spakenburg verloor op eigen veld pas één keer, tegen Koninklijke HFC.
Spakenburg doet bij winst goede zaken. In theorie is het zelfs mogelijk dat de Blauwen na dit weekend om de vierde plaats staan. Trainer John de Wolf kan beschikken over een complete selectie. Alleen de langdurig geblesseerden Guido van Rijn en Jeffrey van de Groep zijn niet inzetbaar.

LIVE

Spakenburg - Rijnsburgse Boys begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.