Volle ziekenboeg GVVV voor uitduel bij De Treffers

Robin Mulder geblesseerd
Robin Mulder geblesseerd © Geert Lommers
VEENENDAAL - Maarliefst vijf geblesseerde spelers ontbreken zaterdag op het wedstrijdformulier van GVVV, als in de Tweede divisie een bezoek wordt gebracht aan De Treffers. Martin van Eck, Laurens van der Voort en Guido Janssen zaten al in de lappenmand, daar komen Simon Brouwer en Robin Mulder bij. Topscorer Jeremy de Graaf, die de laatste wedstrijd tegen Katwijk miste, is er wel weer bij.
En dan is De Treffers de laatste twee jaar ook nog eens een lastige tegenstander gebleken. Twee keer ging GVVV op bezoek in Groesbeek en nooit wist het te scoren. De Treffers deed dat wel, in de eerste ontmoeting vier keer, vorig jaar maakte het er twee.
En dan is het ook nog eens november. Dat is de laatste jaren toch al niet bepaald de oogstmaand voor GVVV, dat na twee nederlagen op rij is afgezakt naar de elfde plaats. De Veenendalers hebben een marge van slechts drie punten op de ploegen die op een p/d plaats staan.
De Treffers, dat vorig jaar lang tegen degradatie streed, staat twee plaatsen hoger dan GVVV, op negen. De ploeg van trainer Anton Janssen, die deze week bekend maakte na dit seizoen bij de club te vertrekken, haalde uit de laatste twee duels slechts een punt, en is dus net als GVVV niet in blakende vorm.

INCIDENT

De meest besproken ontmoeting tussen De Treffers en GVVV vond plaats in 1997. Het betrof een duel in de strijd om de KNVB beker. GVVV-speler Melrik Beukers smeet in dat duel een emmer water naar het hoofd van scheidsrechter Te Broeke, nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. "Ik wilde die emmer over hem leegkiepen, maar het hengsel schoot uit mijn handen", zou Beukers later verklaren. De actie kwam hem op een lange schorsing te staan.
GVVV scoorde overigens in die wedstrijd wel, via de huidige teammanager Bart Broeder. Het hielp de Veenendalers niet, want het duel werd met 2-1 verloren.
Omdat de wedstrijd zaterdag om 18.00 uur begint, is hij niet live te volgen bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.