Hercules wil blijven klimmen

© Geert Lommers
UTRECHT - Hercules treft zondag de enige beloftenploeg in de Derde divisie B. Jong Volendam, dat lange tijd koploper was, komt naar Voordorp als de nummer twee van de ranglijst. De jonge wijdbroeken raakten twee weken geleden hun koppositie kwijt door een verrassende thuisnederlaag tegen HBS.
Jong Volendam is, net als Hercules, bezig aan het derde seizoen in de Derde divisie maar speelde de eerste twee seizoenen in de Derde divisie A. Daarin eindigde het achtereenvolgens als zesde en zevende. Afgelopen seizoen speelde Jong Volendam wel de play-offs om promotie naar de Tweede divisie. Daarin werd het uitgeschakeld door TEC.
Hercules lijkt de grootste problemen bezworen te hebben. Na een slechte reeks, werden er uit de afgelopen twee duels vier punten gepakt. Om weg te blijven van de degradatiezone is een driepunter tegen het favoriete Jong Volendam wel veriest voor de ploeg van coach Jochem Twisker.
Twisker hoopt binnenkort weer te kunnen beschikken over Luc den Otter en Matthijs Blijham. Den Otter gaat komend weekend wedstrijdritme opdoen in het tweede. Matthijs Blijham traint inmiddels weer met de groep mee. Colin Broers keert pas na de winterstop terug. Ook Lars Raayen is geblesseerd.
Hercules legde deze week doelman Ritchie Steinmann vast als tweede keeper. Hij is waarschijnlijk pas na de winterstop speelgerechtigd.
Het duel tussen Hercules en Jong FC Volendam begint zondag om 14.00 uur en is live te volgen ia Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.