Een Berg Sport met Timo Letschert: "Nog niet in staat om tegenstander op een hoop te spelen"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is dit weekend vrij. Timo Letschert gebruikte zijn vrije tijd door een bezoek te brengen aan de studio van RTV Utrecht. In Een Berg Sport sprak hij met René van den Berg, Gert Kruys en Korneel Evers over het seizoen tot nu toe.
Donderdag speelde FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren. Het werd 6-0 voor de Domstedelingen. Timo Letschert deed niet mee. De verdediger was ziek geweest. "Ze hebben me niet gemist", zegt hij met behoorlijk veel zelfspot, "Ik denk dat ik nog maar even ziek moet blijven." Gert Kruys vond dat het wel een makkie was tegen de Belgen. "Maar het is wel fijn dat we goals maken, want dat mankeert er nog wel aan", countert Letschert.

SYSTEEM

FC Utrecht begon het seizoen in een 4-4-2-systeem. Dick Advocaat schakelde na zijn komst over naar 4-3-3. Gert Kruys weet te melden dat er inmiddels ook al weer gekeken wordt naar 4-4-2. Het is ook een gespreksonderwerp onder de spelers. "Maar de trainer is de gene die uiteindelijk beslist. Maar je kan zien dat het nog steeds een zoektocht is", aldus Letschert.
Gert Kruys: "FC Utrecht is bezig met 4-4-2-systeem"
Letschert is blij met Advocaat. "Ik heb wel een goede klik met hem. En ik vind het fijn dat hij hard kan zijn en spelers de waarheid durft te zeggen. Ik denk dat deze groep dat ook wel nodig heeft."
Advocaat durft deze groep de waarheid te zeggen, dat heeft het ook nodig
Timo Letschert
"Als je beter wil worden moet je met kritiek om kunnen gaan. Anders heb je wel een probleem als voeballer", gaat Letschert verder. De ene speler gaat dat beter af dan de andere. Gert Kruys denkt dat FC Utrecht aan de vooravond staat van een nieuw te bouwen team. "Je kan deze ploeg nog niet vergelijken met de ploeg waar Timo in zijn eerste periode in speelde. Dat was gewoon een hele goede ploeg. Nu heb je veel nieuwe spelers."

ODE AAN LETSCHERT

Korneel Evers wil niet te lang stil blijven staan bij de nederlaag tegen Vitesse. Zijn Ode gaat dan ook vooral over de terugkeer van verloren zoon Timo Letschert.
Korneel Evers brengt een Ode aan Timo Letschert
FC Utrecht heeft nog niet de kracht om een ploeg kapot te spelen
Timo Letschert
Dat Dick Advocaat zich van niemand wat aan trekt is inmiddels wel duidelijk. De elf die de trainer het beste vindt spelen ook. "Hij zegt ook altijd dat hij geen vrienden heeft", zegt Letschert, "Als je goed traint en speelt sta je erin." Korneel Evers snapt niet dat FC Utrecht er in de eerste helft tegen Vitesse niet een paar schepjes bovenop deed. Zover is FC Utrecht nog niet denkt Letschert, "We zijn op dit moment niet bij machten om een ploeg op een hoopt te spelen." En dus moet de ploeg voorlopig nog vechten voor elk punt.
Gert Kruys: "Er zijn spelers die iets extra's moeten brengen"
Een Berg Sport is iedere vrijdagavond vanaf 17.25 te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.