Hockeysters met moeite langs Japan op Champions Trophy

SCHC-speelster Xan de Waard
SCHC-speelster Xan de Waard © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse hockeysters zijn in China met een zwaarbevochten zege begonnen aan de 23e en laatste editie van de Champions Trophy. Oranje versloeg Japan met 3-1.

ACHTERSTAND

Japan kwam na rust op voorsprong, maar via Marijn Veen werd de stand snel gelijk. Vijf minuten voor tijd bracht Maria Verschoor de wereldkampioen voor de eerste keer op voorsprong. Daarna besliste Marijn Veen het duel. De 22-jarige debutante van Amsterdam had ook de gelijkmaker op haar naam gebracht.
Tot de Nederlandse selectie behoren SCHC-speelsters Caia van Maasakker, Laurien Leurink, Xan de Waard en Ginella Zerbo. Ook Margot Zuidhof en Renée van Laarhoven van Kampong zijn van de partij, evenals keepster Josine Koning uit Amersfoort en de Zeistse Eva de Goede.
ARGENTINIË
De ploeg van bondscoach Alyson Annan speelt zondag tegen Argentinië. De Zuid-Amerikaanse ploeg verloor in de eerste wedstrijd met 2-1 van Australië.